Alkohol pod mikroskopem. 21 dowodów, że to czyste piękno!

W roku 1992 naukowiec Michael Davidson wpad³ na do¶æ szalony pomys³. Po dwudziestu piêciu latach fotografowania pod mikroskopem DNA, witamin, substancji biochemicznych, postanowi³ zmieniæ obiekt zainteresowañ. Odkry³, ¿e zdjêcia mikroskopowe innych substancji te¿ wygl±daj± ¶wietnie. Wkrótce zrozumia³, ¿e wyj±tkowo dobrze prezentuj± siê zdjêcia alkoholi i drinków. A skoro zdjêcia wygl±daj± ¶wietnie to mo¿na umieszczaæ je na ró¿nych produktach - euti do telefonów, torbach, wydrukach. W ten sposób w USA powsta³a firma BevShots, która po kilku latach otworzy³a europejsk± filiê z siedzib± w Belgii. Przedstawiciele BevShots zdradzili nam jak powstaj± niesamowite zdjêcia. 'Ka¿dy ze sfotografowanych drinków zosta³ po prostu pozostawiony do wyschniêcia. W ten sposób sk³adniki chemiczne uleg³y krystalizacji. Do wykonywania zdjêæ u¿yty zosta³ mikroskop polaryzacyjny, taki sam jakiego u¿ywaj± geolodzy do badania minera³ów. Zdjêcia zosta³y wykonane w latach dziewiêædziesi±tych przy pomocy aparatu 35mm. Wydaje siê, ¿e efekty s± ca³kiem niesamowite jak na zastosowan± technologiê. Jak wygl±da pod mikroskopem Krwawa Mary, whiskey, piwo, szampan? Zapraszamy na przegl±d niesamowitych zdjêæ. Wszystkie zdjêcia publikujemy za pisemn± zgod± BevShots MicroArt, LLC. bevshots.com

0 0
opublikowany 10 lat temu
Autor: wukazet
Otwórz link

Komentarze standardowe | facebook

Anonim
Skomentuj